DICTIONAR DE VISE

APASATI PE BUTONUL PRIMEI LITERE A SIMBOLULUI VISAT

Explicarea viselor

                   EXPLICAREA VISELOR
Visele noastre sunt o parte din procesul cognitiv din care sunt necesare cateva elemente pentru explicarea lor :
- actiunea visatorului in vis
- obiectele si personajele din vise
- interactiunea dintre visator si celelalte personaje
- locul, timpul si schimbarile fata de realitate
Aceste elemente va vor ajuta in explicarea viselor prin cautarea lor in dictionar, important fiind de a trage o concluzie bazata pe aceste simboluri, nu a cauta un inteles imediat pe baza unui singur simbol.
In vise deseori veti experimenta ambiguitati, intreruperi si situatii ilogice, explicatia fiind ca nu se aplica legile naturale cu care suntem obisnuiti, timpul si spatiul pot avea niste manifestari bizare. In momentul trezirii uitam aproape 95% din vise, deci cele pe care vi le amintiti merita cautate in acest dictionar de vise.
Teoria lui Sigmud Freud explica visele ca fiind o reprezentare a dorintelor inconstiente, ganduri si motivatii din viata. Oamenii sunt in general motivati de instincte sexuale si agresivitate, insa aceste trasaturi sunt ascunse in societatea actuala, facandu-si prezenta insa in vise pentru a compensa lipsa lor din viata de zi cu zi.
In ultimele studii, explicarea viselor devine stiintifica prin faptul ca in timpul somnului REM creierul devine activ, sistemul limbic produce senzatii si sentimente, hipocampul si amigdala sunt de asemenea active si incearca sa dea un inteles acestor senzatii rezultand visele. Aceasta explicare a viselor sugereaza ca visele sunt o interpretare subiectiva a semnalelor false din creier in timpul somnului si nu ar avea vreo importanta intepretarea lor. Insa este recunoscut ca unele vise sunt influentate de factori externi, zgomote, voci, deci pot avea si alte intelesuri, aceasta contradictie ramane la alegerea visatorului daca va cauta in dictionar semnificatiile simbolurilor din vise.