DICTIONAR DE VISE

APASATI PE BUTONUL PRIMEI LITERE A SIMBOLULUI VISAT

Tipuri de vise

                   Existe 5 tipuri principale de vise, visele de zi, visele normale (nocturne), treziri false, cosmaruri si vise lucide.
VISE DE ZI
Studiile stiintifice arata ca majoritatea viseaza 1-2 h in fiecare zi, aceste vise cuprinzand intamplarile din ziua sau zilele precedente, lucrurile care ne framanta zilnic, in timpul acestor vise sunteti semi-constienti dar nici adormiti. Deobicei incep cu ganduri ciudate, amintiri sau fantezii despre viitor, cu cat visul se prelungeste cu atat va adanciti in fantezie. S-a demonstrat ca in aceste vise partea activa a creierului este cea dreapta, care este responsabila cu creativitatea si mai putin cu realitatea. Aceste vise ajuta psihicul uman eliberandu-l temporar de problemele realitatii si frustrari, aceste sentimente fiind prezente in vise, deseori cu un rezultat diferit.
VISELE NORMALE (NOCTURNE)
Este o contradictie in termeni, dar aceste vise sunt cele in care nu realizezi ca te afli intr-un vis oricat de neverosimila ar fi situatia, sunt vise esentiale pentru sanatatea organismului si a creierului, apar in timpul somnului cu miscari rapide ale ochilor (REM rapid eyes movement). Avand in vedere ca somnul zilnic normal este in jur de 8 ore, visele normale dureaza in medie 1,5 2 h, insa nu ni le aducem aminte decat pe cele dinaintea trezirii sau in cazul in care suntem treziti din somn in aceasta faza REM. Aceste vise ne prezinta mesaje importante din subconstientul nostru si sunt deseori urmate de vise lucide pe care ni le aducem aminte perfect si cu multe amanunte. In acest dictionar de vise veti gasi simbolurile acestor vise pretabile pentru interpretare si purtatoare de mesaje importante catre viitor din subconstient.
VISE LUCIDE
Dupa cum le spune si titulatura, visele lucide sunt insotite de gandirea constienta si pot fi recunoscute dupa doua caracteristici :
1 esti constient ca visezi
2 poti controla actiunile din vis, locatiile si persoanele
Visele lucide apar neasteptat din visele normale, cand realizezi ca trebuie sa te afli intr-un vis, altfel situatia data nu ar fi posibila, sau pot fi induse prin diverse tehnici si meditatie, pot fi asemanate cu un joc pe calculator in care poti face absolut orice iti doresti in lumea virtuala... insa fara calculator.
TREZIRI FALSE
Visele in care visezi ca te trezesti si iti urmezi obiceiurile normale matinale zilnice, mergi la baie, iei micul dejun, etc si la un moment dat te trezesti in realitate si iti dai seama ca visai realitatea ... sunt cele mai ciudate vise care arata puterea imaginatiei creierului nostru. Sunt de fapt vise lucide in care totusi nu detii controlul asupra actiunilor proprii ci doar faci o repetitie a unei zile normale din viata ta, amanuntele si cursul din vise sunt memorate pentru o scurta perioada dupa trezire, daca nu le notati repede le veti pierde din memorie. Simbolurile din aceste vise sunt deseori premonitorii si le puteti cauta semnificatiile in acest dictionar de vise.
COSMARURILE