DICTIONAR DE VISE

APASATI PE BUTONUL PRIMEI LITERE A SIMBOLULUI VISAT

Vise des-intalnite

                   Dictionar de vise comune
1. ZBOR, CADERE SAU INEC
O schimbare de directie din viata ta se va petrece, acest gen de vise in care cazi, zbori sau te scufunzi (eventual inec,) simbolizeaza o teama interioara si va trebui sa acorzi mai multa atentie subconstientului tau, stilului tau de viata. In particular visul in care zbori reprezinta in dictionarul de vise explorarea mintii constiente in timpul somnului, exista posibilitatea sa zbori intr-un mod semiconstient, adica sa-ti doresti sa vezi anumite locuri si acest lucru sa se intample in vis.
2. URMARIRE, FUGA
Fiind urmarit si fugarit in vis, este un semn ca te simti coplesit de responsabilitati in realitate si ai o viata complicata incercand sa le faci fata. Acet tip de vis se gaseste in dictionar la categoria "vise de stres" fiind in general cauzate de problemele zilnice cronice, indicand ca este neaparat necesar sa incerci sa te relaxezi si sa abordezi greutatile cu mai mult calm.
3. MOARTEA SI BOLILE RUDELOR
Visele in care cineva drag este grav bolnav, pe moarte sau deja mort sunt destul de des-intalnite si arata ca ai o conexiune cu acea persoana, nu sunt vise prevestitoare de moarte si boli. De asemenea pot aparea schimbari in viata ta care vor influenta relatiile cu cei dragi, aceste vise te ajuta sa te obisnuiesti cu sentimentul de indepartare sau de schimbare a relatiei.
4. CADEREA DINTILOR
Din punct de vedere evolutionist dintii sunt cei mai importanti pentru supravietuire (necesitatea de a manca si de fi atragator pentru sexul opus). Din acest motiv pierderea dintilor in vis este un exercitiu al instinctelor de supravietuire si protectie proprie. In dictionar, simbolul dintilor reprezinta puterea si increderea in fortele proprii, caderea lor fiind asociata cu sentimentul de pierdere a increderii in fata situatiilor dificile din viata.
5. NUDITATE-GOALA (vis preponderent feminin)
In acest tip de vise te visezi complet goala sau partial ori prost imbracata ( nde exemplu in pijama la munca), acestea sunt insotite de sentimente de jena, rusine dar si rar mandrie. Dictionarul de vise explica acest tip de vis prin faptul ca te simti expusa, vulnerabila, sau iti este teama sa-ti expui sentimentele, secretele, intr-o situatie din viata reala. Un fapt interesant este acela ca visele de acest gen apar mai frecvent persoanelor care sunt implicate in diverse ceremonii ce necesita o tinuta speciala (nunti, botezuri, etc).
6. APARATE STRICATE
In general aparatele intalnite in aceste vise sunt telefoanele deoarece au devenit un accesoriu mult prea des folosit in zilele noastre, acestea ori refuza sa functioneze ori nu functioneaza in felul in care ne asteptam, nu se poate suna, ori se pierde legatura. Dictionarul de vise explica acest tip de vis prin sentimentul de pierdere a simtului realitatii, o parte din tine nu fuctioneaza cum ar trebui, indica o anxietate in stabilirea relatiilor interumane.
7. PIERDEREA UNUI AVION, TREN, AUTOBUZ
Visele in care trebuie sa prinzi un mijloc de transport dar ratezi cu o fractiune de secunda plecarea, sunt adeseori insotite de frustrare decat de teama. In dictionar acestea sunt interpretare ca o lipsa de oportunitati in viata reala, teama de a pierde un eveniment important, un examen, o decizie care va influenta viitorul, etc.
8. EXAMEN PICAT
Acest gen de vise se manifesta adeseori chiar persoanelor care au terminat scoala de mult timp si nu mai au nicio legatura cu procesul educational. In vis esti impiedicat sa iei examenul in diverse scenarii, ori nu ajungi la timp, ori nu gasesti camera de examen, ori nu ai cunostiintele din domeniu, ori iti lipseste un obiect necesar. Dictionarul explica acest vis prin faptul ca te simti testat in viata reala si esti nepregatit pentru situatiile viitoare care te asteapta sau ti le imaginezi, mai ales teama ca ceva este gresit in viata ta.